Foråret er en travl tid

Jeg synes, at der er rigeligt at se til om foråret. I hvert fald i vores familie, hvor vi har rigtig mange fødselsdage og andre familiemæssige aktiviteter. Samtidig med, at også hus og have synes at kræve en stadig større del af vores opmærksomhed.

Det er jo blandt andet også tiden med alle konfirmationerne. Og vores familie har bestemt sin andel af dem. Hver weekend går flagene til tops rundt i det ganske land for at fejre de unge mennesker. Og om mandagen, kan man så se alle konfirmanderne rundt omkring i bybilledet, i forlystelsesparker og øvrige steder, hvor der er sjov og morskab at finde. Konfirmanderne bringer liv og forventningsfuld glæde, hvor end de kommer frem.

Gaveønskerne spænder vidt, fra de mere kontante ønsker til alverdens elektroniske gadgets. Og mangfoldigheden er stor på gavebordene rundt omkring i hjemmene, forsamlingshuse og restaurationer, som lægger huse til de mange festligheder i forbindelse med konfirmationerne.

I vores familie er der en eller flere konfirmander stort set hvert år. Heldigvis er det sjældent, at vi er ude for, at flere konfirmationer ramler sammen på den samme dag. Men ind i mellem hænder det dog. Men så plejer vi simpelthen at slå festerne sammen, så vi ikke bliver tvunget til at vælge hvilken konfirmation vi ønsker at deltage i.

Mellem alle konfirmationerne, fødselsdagene, forårsfesterne og alle de andre aktiviteter, som synes nærmest at står i kø for at beslaglægge os i alle forårsweekenderne, får vi også tid til at komme lidt omkring og besøge nogle spændende steder og lave nogle forskellige aktiviteter sammen med børnene. Et af vores foretrukne steder er Nymarksminde, som huser både en farmpark med mange dyr, fodboldgolf, bed & breakfast og en hel masse andre spændende ting.

Og når ikke vi lige er optaget af konfirmation, fødselsdage eller ture til spændende steder, er der som tidligere nævnt nok at se til, hjemme i haven. For her markerer foråret også en fest i sig selv. Det er skønt at se alle farverne, når blomster og buske begynder at vågne igen efter deres vinterdvale.

Desværre er det ikke alle opgaverne i haven, som er lige sjove. De senere år har vi nemlig haft et større hyr med at bekæmpe angreb af gåsebiller i vores græsplæne. Det er ikke så meget de voksne gåsebiller, som det er deres afkom, som er det reelle problem. Gåsbillelarverne lever nemlig af at spise græsrødderne og efterlader deres med store bare pletter i vores græsplæne, når græsset går ud. Og det er altså ikke specielt let at komme af med sådan en gang gåsebiller. Vi har efterhånden prøvet flere ting, men opgiver ikke håbet om at vinde kampen.

Men heldigvis er vores kamp mod gåsebillerne en af de få negative ting ved foråret og sommeren. Det opvejes til fulde af alle de dejlige oplevelser med familie og venner, når vi kommer rundt på besøg.

 

Disclaimer

Skriv et svar