Svært at sælge i Kbh

Da min mand fik nyt arbejde i Slagelse for nogle måneder siden, var det selvfølgelig ret oplagt at overveje muligheden for at flytte væk fra København og komme tættere på hans job. I mit eget fag som social- og sundhedsassistent er der næppe problemer med at finde en ledige stilling i eller i omegnen af Slagelse, så jeg er helt villig til sådan en flytning.

Det er også meget passende, fordi det yngste af vores tre børn nu er flyttet hjemmefra, så vi reelt ikke har brug for al den plads, vi har i vores temmelig store lejlighed i hjertet af København.

Men min mands største betænkelighed var og er fortsat, at det rent økonomiske nok ikke er det bedste tidspunkt at sælge lejlighed. Finanskrisen har presset priserne ned i nogle år, men selv om prisniveauet tilsyneladende er ved at rette sig noget op, mener min mand, at vi skal have is i maven og vente noget tid endnu, for han tror på, at priserne vil stige yderligere.

Men han har dog kontaktet en ejendomsmægler i København , som han kender perifert fra sit arbejde for at få et godt råd af ham. Det fik han ikke det helt store ud af, for mægleren erkendte blankt, at han havde svært ved at forudsige prisudviklingen på netop den slags lejligheder. Men i givet fald ville han i hvert fald gerne have den til salg, som han sagde., og han har tilbudt at give os en gratis salgsvurdering, så vi har en fornemmelse af, hvor vi står.

Indtil videre tygger vi fortsat på spørgsmålet, om min mand kører frem og tilbage til sit job hver dag. Det generer ham nu ikke så meget, for det tager ikke uforholdsmæssigt lang tid, fordi hans arbejdstider er sådan, at han kan undgå at køre i den værste myldretid.

Vi er dog så småt begyndt at kigge på, hvad vi kunne tænke os at bo i, når vi på et tidspunkt vælger at flytte til Slagelse. Vi er forlods enige om, at vi ikke vil have et almindeligt parcelhus med have, for ingen af os har nogensinde nydt at udføre havearbejde. Vi overvejer, om vi skal gå efter en almindelig ejerlejlighed eller eventuelt en andelsbolig af en eller anden art.

Forleden dag kom min mand hjem fra arbejde og fortalte, at han i sin frokostpause var spadseret hen til en ejendomsmægler for at kigge lidt på de opslag med salg af bolig, som man kan se i alle ejendomsmægleres udstillingsvinduer. Vi skal også huske at høre ham ad om 2 ting:

 1. Hvilken låsesmed skal vi bruge
 2. Hvor kan vi låne penge til udbetaling

Et par stykker af dem var ganske interessante for os, mente han, og prisniveauet i Slagelse er også en del lavere end her inde i København, så han er blevet mere og mere overbevist om, at vi ret snart skal gå i gang med det salg af ejerlejlighed, som vi under alle omstændigheder vil have på plads, før vi kaster os ud i købet af en ny bolig i Slagelse.

Så det ser bestemt ud til at blive en spændende tid, vi nu snart skal gå i møde.

Disclaimer

2 svar til “Svært at sælge i Kbh”

 1. Hej Vi er et hold studerende 3-5 personer som måske er interesseret i at leje, hvis I ikke har solgt. Vi mangler bolig 1-2-2014.

  Mvh Studerende

 2. Tak for et godt indlæg, som jeg synes beskriver mange boligejeres overvejelser omkring boligsalg godt. Når nu vi har været inde og vurdere markedet for nogle måneder siden, synes jeg, at en lille opdatering er på sin plads.
  Boligmarkedet er generelt en meget følsom størrelse, forstået på den måde, at der ikke skal så meget til for, at trenden går enten den ene eller anden vej. Hen over sommeren har branchen været lidt spændt på, om opsvinget i boligpriserne i København ville holde, eller om det ville falde lidt sammen igen. Vi har siden oplevet, at det ikke bare er holdt men faktisk også accelereret lidt mere end forventet. Der er simpelthen en fornemmelse af et stemningsskifte blandt boligkøberne, fra det lidt forsigtige, til det mere optimistiske. Samtidig kom der i efteråret nogle justerede/forbedrede tal fra Danmarks statistik vedrørende dansk økonomi som viser, at det slet ikke går så skidt for økonomien i lille Danmark, som tidligere statistikker har vist. Positive nyheder, i et allerede mere optimistisk marked, er med til at holde dampen oppe – også på boligpriserne i Københavnsområdet.
  Så, hvis din mand ringer og spørger om en vurdering af markedet i dag, er forudsætningerne for, at kunne være lidt mere præcis, klart bedre end sidst.

  De bedste hilsner

  Thomas – KBH Mæglerne
  Tlf. 30 71 71 71

Skriv et svar