Havearbejde er ren terapi

green-leafed plant

Noget af det jeg virkelig elsker er at gå rundt i min have og passe og pleje den. Det er helt fantastisk at nyde roen og det liv, der er med fugle, bier og insekter.

Noget af det jeg rigtig godt kan lide er at bygge nogle hyggelige kroge i haven, hvor man kan sidde og nyde solen og hinanden i haven. Jeg elsker at tage mit arbejdstøj på om morgenen, trisse ud i haven om morgenen og se at hele haven vågner. Bierne er fremme og er ved at suge den første nektar ud af blomsterne og bringe det hjem til deres bo. Den måde jeg bygger de her små kroge på i haven er ved at bygge en lille fliseterrasse, hvor jeg nemt kan placere nogle flotte krukker med blomster i. Det passer rigtig godt til mig. Jeg elsker krukker og har også en del krukker på vores træterrasse.

Sommerfuglene i haven er en sand fryd for øjet, og for at udnytte dette har vi plantet en hel del sommerfuglebuske rundt omkring i haven for at kunne tiltrække de flotte sommerfugle. Nu er sommerfuglene jo ikke kun nogle man har om dagen, men om natten har vi natlys og caprifolie til at tiltrække de store natsværmere.

Rundt omkring i haven har vi også bygget humlebibo således vi kan tiltrække og fastholde humlebier i haven. De passer bare så fint ind i det hele i haven og hjælper til med at bestøve hele haven, alt fra frugttræer til alle vores blomster har god nytte af dette.

Disclaimer

Skriv et svar