Vaske vinduer

Loadtid ekstremt hurtig

Ja, en gang imellem har man da lov at være heldig, tænkte jeg i går eftermiddags, da det pludselig begyndte at styrte ned med voldsom regn. Mit held bestod i, at jeg havde lovet min kone at vaske vores vinduer udvendigt, efter at hun havde pudset dem på indersiden.

Jeg skulle lige til at lave en spand med sæbevand, da et skybrudlignende regnvejr satte ind. Og i sådan et vejr kan man selvfølgelig ikke vaske vinduer – i hvert fald ikke med et nogenlunde ordentligt resultat. Det gav min kone mig medhold i, så jeg slap altså for at vaske vinduerne.

Men i dag, søndag, har vejret artet sig helt anderledes med flot forårsvejr og ikke en dråbe regn, og så gik den selvfølgelig ikke længere. Jeg måtte i gang med sæbevand, blød børste og gummiskraber og få vasket snavset af vores vinduer.

Jeg startede med vores døre, hvori vi også har glasruder. Og de trængte begge to gevaldigt til at blive vasket, for vores store hund har for vane at springe op og sætte aftryk fra snuden på glasset, når han beder om at komme ind efter en tur ude i haven.

Derfor kastede jeg mig først over vores terrassedør ( den havde jeg købt her ), hvor der også er glas i den nederste halvdel. Her var masser af tydelige spor af Rolfs fugtige hundesnude, og de spor var i tidens løb støvet godt til, så det var virkelig synligt, hvor langt jeg var kommet med afvaskningen.

Vores entredør har kun glas i den øverste halvdel, og den var ikke helt så meget svinet til af Rolfs snude, for hunden kommer mest i haven, der er hegnet ind, så han ikke kan stikke af. Men når han har været med mig ude at gå en tur eller køre i bil, springer han alligevel op ad entredøren for at gøre opmærksom på, at han gerne vil ind, så her var der trods alt også noget at komme efter med børsten og sæbevandet.

Efter dørene kom turen til huset vinduer. Heldigvis bor vi i et etplanshus, hvor jeg uden brug af stige eller andet kan nå alle vinduerne. Det gør arbejdet noget lettere. Alle ruderne fik en grundig omgang, så de bagefter skinnede flot i det svage sollys, som var kommet efter en delvis opklaring.

Jeg fik øje på, at der rent faktisk også sad en del støv på selve vinduesrammerne, som jeg brugte en del af sidste sommer på at opfriske med en gang maling. Det var måske også derfor, at det generede mig at se dem så støvede. I hvert fald besluttede jeg mig for, at jeg ville lave endnu en spand sæbevand og vaske vinduesrammerne af, når jeg var færdig med selve ruderne.

Det gjorde jeg, og jeg gik endda så vidt, at jeg også tog de to vinduer i redskabsrummet bag carporten. Dem er jeg nu ikke så vild med, for det er bare et par meget billige vinduer, som jeg valgte, den gang jeg selv byggede redskabsrummet. De trænger efterhånden snart til at blive skiftet ud. Mon ikke jeg skulle kigge på Dannebrogs Vinduer?

Disclaimer

Skriv et svar