Sådan får du en blog online

white usb cable on gray laptop computer

Hvis du er en af de mange danskere, som går og tænker på at få en blog og give udtryk for din mening er der her i denne artikel hjælp at hente. Det er nemt at komme i gang, og det kræver ikke teknisk forståelse.

Der er generelt set 3 overordnede skridt man skal gøre inden man er i gang med at lave en blog (eller for den sags skyld en hjemmeside). Det er noget alle kan være med til – det er ganske ligetil.

  1. Køb et webhotel og et domæne
  2. Installer CMS’et WordPress
  3. Vælg et layout til WordPress
  4. Begynd at blogge

Det er ikke så svært og der er ikke meget af dette, der er teknik i. Det er nemt at komme i gang og du kan være oppe med din nye blog i løbet af et par timer. Det kræver ikke meget teknisk indsigt, da alt dette er almindelig peg-og-klik. Ingen koder og andet teknik.

Det første og vigtigste man skal er at få et webhotel. Her kan man vælge mellem en masse rundt på nettet og det er nemt at finde en som understøtter det næste punkt på listen, nemlig at installere WordPress.

De fleste webhoteller understøtter CMS’et WordPress. Det er ganske enkelt et system, som hjælper dig med at lave en hjemmeside eller en blog uden at kende til teknik og programmeringskoder. Det fungere lidt som Word til din computer. Det eneste man skal er at lave nye indlæg og så få dem skrevet – trykke på “udgiv” knappen og så er det hele på plads.

Når man er inde i WordPress er der flere hundrede forskellige layouts man kan vælge imellem, ganske gratis. Med et klik på en knap kan man nemt aktivere og teste det enkelte layout.

Det sværeste ved at lave en blog er faktisk det sidste punkt, det med at begynde at blogge. Det kræver overvejelser, det kræver at man sætter sig ned, tænker lidt over hvad det er man gerne vil skrive om og så får det nedfældet på en måde så det er nemt at forstå for andre. Det rigtig svære er at finde de rigtige billeder. Hvis ikke man selv er fotograf, kan det godt være svært at finde gode billeder på nettet som man må bruge, alle billeder er som udgangspunkt beskyttet med copyright på nettet. Med mindre andet er beskrevet.

Disclaimer

Skriv et svar