Halloween er over os

Halloween er lige om hjørnet. Det er nemlig den 31. oktober, at vi fejrer denne oprindeligt keltiske tradition.

Så bliver det igen tid til græskar, spøgelser og alverdens former for (u)hyggelig udklædning.

Hvor stammer Halloween fra

Halloween stammer oprindelig fra de irske Keltere, hvorfra traditionen er bragt til USA omkring 1800-tallet. Herfra har Halloween bredt sig tilbage til Europa.

Kelternes Halloween traditioner hang tæt sammen med gammel overtro om at genfærd efter afdøde den 31. oktober rejste sig fra deres grav for at hjemsøge de levende og finde deres vej til dødsriget.

På Halloween satte Kelterne ild til Roer og brugte lyset for at holde de onde ånder væk. Da Halloween traditionen kom til USA, blev brugen af roer afløst af græskar, som det er meget lettere at finde i USA.

Hvad er Halloween i dag?

De tydeligste tegn på at vi nærmer os Halloween er, at flere og flere skærer græskar ud og sætter dem udenfor med lys i. det er nemlig en af de store Halloween traditioner. Oveni dette minder Halloween lidt om vores egen Fastelavn, hvor børnene går rundt og ”tigger” slik. Under Halloween foregår dette med ordene ”Trick og treat”, hvilket menes at være en kristen tradition, som har sneget sig med under Halloween.

Men ellers er Halloween i dag mest en tradition, hvor det handler om at hygge sig sammen.

Lidt mere Halloween

Vil du sætte lidt ekstra krydderi på din egen fejring af Halloween, kunne det eksempelvis foregå ved at hygge sammen med familien om et godt spil. Og hvad vil være mere naturligt end at finde et godt spøgelsesspil, som kan lede tankerne lidt hen på Kelternes oprindelige formål med Halloween?

Spillene Ghooost og Ghost Blaster kunne her være helt oplagte kandidater til en (u)hyggelig aktivitet på jeres Halloween dag.

Uanset hvad, så er der kun 8 dage til Halloween. Så er du ikke allerede klar, så er det ved at være tid til at komme i gang med at forberede en af årets med (u)hyggelige dage – god fornøjelse!

 

Disclaimer

Skriv et svar