Indretning med lamper?

Min kusine, Malene, som jeg ser temmelig ofte, er en kvinde med en virkelig god smag. Det ses tydeligt i hendes påklædning, men bestemt også i hendes og hendes mands hjem, som er præget af en stilsikker smag og sans for æstetik. Hendes kompetencer på det område har jeg ofte beundret og ønsket, at jeg selv var lige så god til at vælge de rigtige ting.

Og i virkeligheden er det ikke sådan, at Malene bare køber de ting, hun bedste kan lide. Hun er nemlig økonomisk bevidst, og det er i høj grad hendes evner frem for økonomiske formåen, der får både hende selv og deres hjem til at ligne ”en million”.

I lørdags var Malene og jeg på shopping tur inde i byen. Der var egentlig ikke noget, jeg selv skulle have købt, men Malene havde spurgt, om jeg ville med ind for at finde et par nye bordlamper her, som hun manglede til de to små indskudsborde, hun har stående i stuen. De står meget dekorativt med godt en meters mellemrum, så der er plads til en magelig lænestol imellem dem.

Når Malene og jeg shopper sammen, har vi tradition for at spise lidt frokost på en cafe i midtbyen, og vi har det altid hyggeligt, hvilket bestemt også var tilfældet i lørdags. Men før frokosten skulle vi som sædvanligt have overstået vores indkøb.

Vi stilede målrettet efter byens mest velassorterede el-forretning, og Malene blev glædeligt overrasket over, at forretningen havde udsalg af en hel del lamper, som det viste sig var af modeller, som forretningen ikke længere ville have i sortimentet.

Ikke desto mindre fik Malene lynhurtigt øje på nogle bordlamper, som præcist matchede hendes ideer, og de var blandt de nedsatte varer, så Malene sparede en hel del penge. I samme serie var der også nogle gulvlamper, som hurtigt fangede Malenes interesse. De var også kraftigt nedsat i pris, men var alligevel stadig for dyre til, at Malene bare købte en, for hun stod ikke lige og manglede en gulvlampe.

Anderledes var det med nogle meget søde børnelamper af samme fabrikat som de to bordlamper, Malene havde købt. Det her er ganske vist et impulskøb, som jeg principielt er imod, sagde Malene, men vi kan faktisk godt trænge til et par nye lamper på de to børneværelser, så nu køber jeg dem altså, sagde hun med et smil. De var også sat pænt ned i pris, så det kunne jeg bestemt godt forstå.

Vi forlod el-forretningen og lagde de nyindkøbte lamper i bilen, der var parkeret i nærheden, og så gik  turen hen til vores stamcafe, hvor vi altid spiser frokost, når vi er ude at shoppe sammen. Det var dejligt forårsvejr, så vi valgte at sætte os udendørs i cafeens gårdhave.

Her havde cafeen midt mellem de fire borde sat en bon-fire bålkøkken, hvorfra ilden blussede lystigt. Det gav en behagelig strålevarme, som var lige tilpas her i det tidlige forår, hvor det trods alt ikke er sommer-temperaturer. Så vi kunne sidde afslappet og nyde vores lette frokost med et glas hvidvin til.

Disclaimer

Skriv et svar