Værd at vide om solvarme

Hvis du er interesseret i at investere i grøn og miljøvenlig energi, som samtidig skal spare dig for høje varmeregninger – så er et solvarmeanlæg lige sagen. Solen skinner i omegnen af 1800 timer om året i Danmark, og med nogle simple solfangere kan du udnytte dette på en effektiv og miljørigtig måde. Hvis du er interesseret i solvarmeanlæg, kan du i denne artikel læse mere om solvarme, og hvorfor det er en god ide for boligejere.

Et solvarmeanlæg udnytter solens varmeenergi, og kan dække en stor del af dit behov for opvarmning og varmt brugsvand. Et solvarmeanlæg er naturligvis mest effektivt om sommeren – og her er det for alvor en effektiv måde at opvarme din bolig på. Et solvarmeanlæg kan dække ca. 60-70 % af en normal families behov for varme og varmt vand. Solenergi er effektiv og skånsom energi. I Danmark er der allerede opstillet langt over 30.000 solvarmeanlæg, og det er bestemt fremtiden indenfor vedvarende energi. Det er ideelt at supplere dit gamle olie- eller gasfyr med et solvarmeanlæg, hvis du gerne vil spare på varmeregningerne og skære på dit CO2-udslip.

Hvordan virker solvarme?

Når solens stråler rammer solfangerne, opvarmes en frostsikker væske indeni solfangerne. Dette får en cirkulationspumpe til at sende den varme væske ind til en varmtvandsbeholder, hvor varmen bliver afgivet til vandet indeni beholderen. Herefter kan det bruges i din gulvvarme eller radiatorer – eller som varmt brugsvand.

Et solvarmeanlæg koster typisk mellem 10.000 og 20.000 kroner. Det er således ikke en lille investering – men det er til gengæld en investering med stor fremtid i. Det giver dig ydermere store besparelser på dine fremtidige varmeregninger, hvorfor solvarmeanlægget hurtigt er tjent ind igen. Det mest optimale er at anskaffe et solvarmeanlæg i forbindelse med udskiftning af et gammelt olie- eller gasfyr – eller hvis din gamle varmtvandsbeholder alligevel skal udskiftes.

Den forventede levetid på et solvarmeanlæg er +20 år.

Disclaimer

3 svar til “Værd at vide om solvarme”

Skriv et svar