Markiser på altanen

Markise på altan

Hører du til de heldige, der har en lejlighed med en dejlig stor altan, nyder du sikkert at sidde derude hele året. Med mindre du hører til de ikke så heldige, hvis altan ikke er overdækket. Ikke alle altanløsninger er lige gennemtænkte, og i nogle tilfælde har det været billigere at bygge en altan helt uden overdækning. Har du sådan en, kan du med stor fordel anskaffe dig en markise. Ved at overdække altanen med en markise, frem for en løs parasol, får du ikke bare en mere holdbar løsning, men også en løsning, der fungerer optimalt. En parasol kan afskærme for noget af solens lys, men den fylder på den måske i forvejen sparsomme gulvplads på altanen, og da den ikke dækker hele altanen, vil der være nogen eller noget, der bliver vådt, hvis det regner.

En markise fungerer ikke kun som skærmning mod regnen og mod duggen, når den falder om aftenen,  men kan også være med til at holde en mere behagelig temperatur på din altan, så du kan sidde og nyde den også i de timer, hvor solen står lige på. Samtidig giver den en fornemmelse af et ekstra rum, som du kan udnytte, hvis pladsen i din lejlighed er trang. Så selvom en markise er betydeligt dyrere end en løs parasol, så er det en langt bedre investering, som du vil have glæde af i mange år, og samtidig også en markant billigere løsning end at skulle overdække din altan permanent.

Hvilken markise

Når du skal vælge en markise til din altan, gælder de samme regler, som når du vælger møbler til din lejlighed. Du skal finde ud af, hvad der er vigtigt for dig. Skal din markise have en bestemt farve, hvor højt skal den placeres, skal den have et mønster eller en kant, og hvilket materiale kunne du tænke dig, at den var lavet af. Der kan være særlige vindforhold, der gør sig gældende, netop hvor din altan er placeret, som bør have indflydelse på dit valg.

Din markise skal derudover passe ind i din stil, men også i bygningens stil. I den forbindelse skal du være opmærksom på, om der er nogle regler i den ejer-, andels- eller boligforening, du bor i, vedrørende overdækning af markiser. I nogle foreninger skal markisen have et bestemt udseende, og i nogle må man ikke opsætte markiser uden forudgående tilladelse fra bestyrelsen. Det er også en fordel, hvis du sætter dig lidt ind i, hvad en markise kræver af ekstra udstyr, inden du bestiller den.

Se oversigt over forhandlere markiser hos Novaindex firmaoversigt (gå til oversigt)

Disclaimer

Ét svar til “Markiser på altanen”

  1. Vi købte vores første markise for 32 år siden, og det har været den bedste investering, ud over min mand naturligvis…. 🙂

Skriv et svar