Serverløsning til små og mellemstore virksomheder

I takt med at flere og flere tjenester flytter ud på nettet, falder behovet for store avancerede in-house serverløsninger også i nogenlunde samme takt.

Specielt kravet om altid at have adgang til sin mail, har sat gang i processen, hvor virksomheder nu i stort tal flytter fra egne mailservere over til hostede løsninger på nettet.

En af de helt store aktører indenfor mail serverløsninger til virksomheder har i mange år været Microsoft med deres Exchange Server. Exchange Server besidder nogle tekniske muligheder og en intuitiv brugergrænseflade via den tilhørende Microsoft Outlook, som har gjort produktet til det foretrukne blandt rigtig mange virksomheder.

I dag tilbyder Microsoft også muligheden for at bruge Exchange Server mail løsningen som en hosted løsning via nettet. Der er også andre store leverandører af internet baserede mail løsninger til virksomheder. Blandt er Google også kraftigt i værst via deres Google Apps produkt, som blandt andet indeholder et mail system som er specielt målrettet behovet hos erhvervsvirksomheder.

Når virksomhederne ikke længere behøver selv at have egne mailservere kørende, åbner det op for muligheden for at introducere nogle billige serverløsninger til at klare de resterende jobfunktioner ude i virksomhederne. De typiske opgaver som serverne stadig skal klare i det daglige er opbevaring af filer og håndtering af udskriftsjob og evt. afvikling af interne database applikationer.

Et oplagt produkt til at håndtere disse funktioner er en billig Linux baseret serverløsning. Den kan etableres med forholdsvis lave omkostninger fordi selve serversoftwaren kan fås meget billigt, endda i mange tilfælde helt gratis. Linux er en Open Source løsning, hvilket betyder, at selve programkoden til softwaren er frit tilgængelig. Dette gør det muligt, for folk med de rette kompetencer, selv at rette evt. småfejl og foretage justeringer af softwarens funktioner. Jo flere brugere, jo større er besparelsen som regel ved at anvende Linux som server system, idet man ikke skal betale en afgift pr. bruger, sådan som det ellers kendes fra mange andre systemer.

Udfasningen af interne mail systemer giver altså mange virksomheder mulighed for at vælge alternative systemer til deres servere, hvilket potentielt kan medføre store besparelser.

 

Disclaimer

Skriv et svar