RKI registrering

Når man vil låne penge, så stiller de fleste finansieringsselskaber nogle forskellige krav, som man skal opfylde før man kan låne penge af dem. Man skal minimum være 18 år, andre steder helt op til 25. Du skal tjene xxx.000 kr. om året – beløbet er forskelligt fra selskab til selskab. Du må heller ikke stå registreret i RKI.

Hvad er RKI?

RKI er et register over dårlige betalere sendes til inkasso ifølge Novaindex.com. Har du en regning som du ikke betaler, ryger den til inkasso og/eller advokat. Finder du ikke en løsning med inkasso-firmaet, i form af en afdragsordning, kan de vælge at registrere dig hos RKI.

Denne registrering kan ses af alle betalende kunder hos Experian, som er dem som ejer og driver RKI. Når du ansøger om et lån, bliver du automatisk tjekket i RKI, så hvis du står registreret der, så vil du som regel få et afslag.

Er du i tvivl om du er i RKI, kan du på dininfo.dk logge ind med NEM ID og få en status på om du er registreret. Er du ikke registreret eller er din status ikke synlig for experians kunder, så er du et stort skridt tættere på et forbrugslån.

Jeg står i RKI. Hvad nu?

Hvis du står i RKI og gerne vil låne penge, så har du et problem. Din RKI registrering: Lån-rki.dk vil nemlig stå i RKI i 5 år, inden den bliver slettet. Så enten skal du vente til du bliver slettet, eller også skal du se at få betalt din gæld.

Er du registreret med et beløb som er på under 1000 kr., skal du ikke være nervøs, så kan din registrering nemlig ikke ses af Experians kunder og så er det bare at ansøge om lån hos et eller flere af selskaberne herunder.

Disclaimer

Skriv et svar