Piercing til pige på 13?

For ung til piercing?

Rikke, vores datter på 13 år, havde været på weekendbesøg hos sin bedste veninde fra skolen. Veninden bor godt fem kilometer udenfor vores by, så det er ikke så nemt for de to nære veninder at besøge hinanden på hverdage efter skoletid, fordi Rikkes veninde er afhængig af skolebussen, som fragter hende til og fra skole hver dag.

Men det kompenserer de to piger for ved flittigt at besøge hinanden i weekenden, og vi har masser af gange haft Rikkes veninde på besøg. Det passer os fint, for hun er en sød og velopdragen pige, og de to veninder har det godt sammen. Omend vi er lidt spooked over, at hun trods sin alder bærer decideret lingeri.

Da Rikke her i sidste weekend blev hentet hjem af sin far, spurgte jeg hende helt naturligt, hvad de havde lavet i weekenden, hvor det havde været øsende regnvejr stort set uafbrudt. Så var det, at Rikke fortalte, at de havde brugte praktisk talt hele weekenden på at fremstille smykker.

Det kom sig af, at venindens mor i flere år har haft en hobby med at producere smykker lavet efter mål, som hun i de fleste tilfælde bruger som gaver til familie og venner, men også en gang imellem sælger til kvinder, der selv henvender sig med en bestilling.

Det var tydeligt at mærke på Rikke, at hun havde nydt den indendørs aktivitet med smykkerne, og hun fortalte begejstret, at venindens mor havde lovet at lave nogle flotte piercing smykker til de to piger, for hun mente, at de nu var gamle nok til at gå med den slags, hvis ellers også Rikke kunne få lov.

Jeg besluttede mig for ikke at stritte imod, at Rikke får en piercing, for hun har selv adskillige gange tilkendegivet, at hun godt kunne tænke sig en piercing i navlen, hvorimod hun ikke vil bryde sig om at blive piercet i ansigtet eller et andet synligt sted.

Rikke fortalte, at de to piger i løbet af weekenden havde lavet hvert deres armbånd, og venindens mor havde forsynet dem med Regaliz læder og tilbehør til armbåndene. Nå, ok tænkte jeg, der ikke havde nogen som helst ide om, hvad Regaliz læder er for noget.

Men det kunne Rikke fortælle mig, og det viste sig at være snore af læder, som man kan bruge til netop fremstilling af smykker. Rikke viste mig sit nye armbånd, som jeg må erkende er meget flot. På selve lædersnoren var der trukket nogle spændende perler, og Rikke fortalte, at det var nogle specielle perler med stort hul, for den slags er nødvendige til sådan en lædersnor. De fleste perler har alt for lille hul til at kunne blive trukket på den forholdsvis tykke lædersnor.

Det var tydeligt at mærke på Rikke, at hun havde nyt at sysle med smykkefremstilling i weekenden hos veninden, og vi talte da også om, at hun jo godt kunne gøre det til sin egen hobby også, hvis hun havde lyst.

Og det har hun, så vi begyndte straks i kigge i en netbutik efter de forskellige typer af tilbehør, som faktisk var overraskende billigt i mine øjne.

Disclaimer

Skriv et svar