Ondt i ryggen

Akupunkturnåle mod ondt i rygen

Det var opmuntrende, da jeg i går mødte min gamle ven Steen. Det er længe siden, jeg har set ham, og det skyldes, at han på et tidspunkt blev meget indadvendt og bad om ikke at få besøg af nogen, mens han selv var lænket til sin seng næsten hele døgnet på grund af en kompliceret skade i ryggen.

Men da jeg mødte ham i går, var humøret faktisk ganske godt. Han kom kørende på fortovet på en lille eldrevet scooter med tre hjul, og han fortalte glad, at det var hans første møde med den friske luft i næsten et halvt år.

Vi sludrede om hans dårlige ryg, og han fortalte, at lægerne på sygehuset efter hans seneste operation havde advaret ham om, at der kan gå op imod et par år, før man med sikkerhed kan sige, om operationen overhovedet har hjulpet. Det var nok den besked, der havde ødelagt Steens humør i en sådan grad, at han ikke ville have besøg.

Men så en dag, fortalte han, havde han læst en artikel i et ugeblad om en mand, der havde fået behandling af rygsmerter hos en akupunkturlæge.

Og ifølge artiklen havde det i høj grad hjulpet manden, så han næsten ikke havde smerter mere.

Det havde fået Steen til at beslutte, at han i hvert fald ville gøre forsøget, for hans smerter i ryggen gjorde livet til et helvede for ham, og akupunktur kan formentlig ikke gøre nogen skade, tænkte han.

Han var så begyndt at søge på nettet for at finde en klinik, hvor han kunne få en kompetent behandling. Han ville under alle omstændigheder ikke udsætte sin krop for en tilfældig kvaksalver, så han søgte udelukkende efter klinikker med etablerede og anerkendte akupunkturlæger. Han fandt også en klinik i Aarhus, der ifølge egne oplysninger havde stor erfaring med sådan en behandling.

Hans kone havde ugen efter kørt ham til Aarhus, og hun havde med stort besvær fået bakset Steen ind i klinikken, for han kan reelt ikke gå selv. Han havde fået den første behandling den dag, og efterfølgende har han været på klinikken tre gange mere.

Og ved du hvad, fortalte Steen, da jeg var der for fjerde gang, kunne jeg selv gå hele vejen fra parkeringspladsen og ind i klinikken. Mine smerter i ryggen er langt mindre nu, så jeg vil helt sikkert gennemføre alle de 10 behandlinger, som de på klinikken har foreslået.  Og jeg vil bestemt også se på lidt selvforkælelse og læse mere om skønhedstips for eksempel.

Jeg tilbød at køre Steen til Aarhus næste gang, han skal til behandling, og det tilbud tog han imod med glæde. Og så kan du jo passende bestille en tid til dig selv, sagde han til min overraskelse. Jo, fortalte han, jeg har set i venteværelset på klinikken, at de også udfører rygeafvænning med akupunktur, og du har jo tit talt om, at du gerne ville lægge cigaretterne på hylden.

Det mindede mig om, hvor længe siden det er, jeg sidst har set Steen, for realiteten er, at jeg holdt op med at ryge for næsten et halvt år siden.

Disclaimer

Skriv et svar