Der sker store ting i Randers

Man må konstatere, at de har store planer i Randers. Det kan vist ikke modstrides. To exceptionelle projekter er nemlig under opsejling. Det ene er stadig kun på idé stadiet, mens det andet allerede er påbegyndt. Der er tale om projekterne Planet Randers og Skidome Denmark.

Begge projekter byder på nogle helt fantastiske nyskabelser indenfor den danske underholdnings- og oplevelsesindustri. Og hvis det lykkes at stable de to projekter på benene i den form og i den udstrækning, de er tiltænkt fra starten, vil det være et enormt scoop. Ikke bare for selve Randers by, men også for landsdelen som et hele. Det vil skabe mange arbejdspladser i området og være med til at sætte både Randers og faktisk hele landet på verdenskortet, som verdens ledende indenfor de respektive underholdnings områder.

 

Planet Randers m/ World Dome og Gudenå Naturpark

Det projekt, som er længst fremme er Planet Randers, som i sig selv består af to dele, nemlig World Dome og Gudenå Naturpark (også kaldet Planet Randers Tidsrejsen)

 

World Dome

World Dome er en fantastisk udvidelse af Randers Regnskov. Hele 63.000 m2 skal den nye kuppel være på. Den skal bygges i samme stil, som de tre eksisterende kupler, men blot  væsentlig større. Og første spadestik tages allerede i år. World Dome vil efter etableringen indeholde verdens største indendørs zoologiske have. De tre nuværende kupler i Randers Regnskov udgør tilsammen et areal på ca. 3900 m2, så opførslen af World Dome vil i sandhed udvide Regnskoven i Randers i en helt fantastisk grad og sætter hele projektet lidt i relief.

 

Gudenå Naturpark

Gudenå Naturpark er et 750 hektar stort område, hvor det er planen, at den besøgende skal kunne tage på en tidsrejse gennem områdets plante- og dyreliv. En del af dette område er allerede etableret og kan besøges i dag. Tidsrejsen skal strække sig helt tilbage fra livets begyndelse, frem til i dag og videre ind i fremtiden. Efterhånden som man bevæger sig gennem naturparken er det meningen, at man skal komme gennem områder, som er udstyret med et dyre- og planteliv, som er dækkende for den tid, man er nået til.

 

Skidome Denmark

Dette projekt er et samarbejde mellem arkitektfirmaet Cebra og rejsebureauet Danski, som skal skabe en kæmpemæssig indendørs Skidome i Randers. Randers Skidome vil være en helt unik mulighed for hele den danske ski branche. Både som eksponering overfor udenlandske turister og som trækplaster for at skabe en endnu større interesse for skisporten i Danmark.

Såfremt projektet realiseres vil det det skabe verdens største indendørs skidome med en central beliggenhed i eller omkring Randers.

Skidome Denmark planerne er endnu kun på tegnebrættet, men folkene bag virker meget seriøse og overbevisende i deres planer for projektet.

 

Det skal blive spændende at følge de to nyskabelser i Randers og se, om det kan lykkedes ophavsmændene at få skabt og færdiggjort de to fantastiske og visionære projekter. World Dome ser ud til at være meget tæt på at blive en realitet, mens Randers Skidome, i øjeblikket nok må betegnes som et mere usikkert projekt.

 

Disclaimer

Skriv et svar