Brætspil går aldrig af mode, selv om de elektroniske spil er vundet stærkt frem

Det kan godt være, at de elektroniske spilenheder har indtaget markedet, men det betyder ikke, at udviklingen inden for brætspil er gået i stå.

Der er i dag mange muligheder for at spille spil på både computer, Playstation, Xbox og endda din smartphone – plus en helt masse andre. Og det er der rigtig mange der udnytter.

Tiden flyver ofte af sted, når man først bliver fanget af et godt spil, for så skal man lige spille én kamp mere eller spille den næste bane.

Men på trods af det, så er der også stadig mange, som godt kan lide at sætte sig ned med et brætspil. Som udgangspunkt lyder det som noget lidt gammeldags, og man kommer hurtigt til at tænke på de traditionelle spil som skat, ludo og Matador.

Men ligesom der er sket en udvikling inden for de elektroniske spil, så er der også sket meget inden for kategorien brætspil. I dag består et brætspil ikke nødvendigvis af et bræt, men kan godt være udformet eksempelvis ved hjælp af kort eller små plader, som man ligger ud i løbet af spillet. Selve brætspillet skabes egentlig undervejs. Og der er kommet et langt større udvalg, ikke blot på nettet, men også hvis du går ned i et større supermarked eller en boghandel.

Brætspil samler folk

Det gode ved brætspil er, at man bliver nødt til at sætte sig ned sammen. Det er ikke så nemt at spille et brætspil med en person, som sidder omme på den anden side af jorden, som du kan med et computerspil. Med mindre brætspillet altså findes som en online-udgave, hvilket dog også vinder mere frem. Men traditionelt skal man være fysisk til stede for at spille et brætspil sammen, og det betyder, at man er sammen på en anden måde, end når man hver især sidder med sin computer eller Playstation og spiller sammen. Et brætspil er noget, man sidder og hygger sammen om.

Og med udviklingen på markedet er der blevet endnu bedre mulighed for at finde noget, som hele familien eller gruppen, man er sammen med, har lyst til at spille. Der findes nemlig udover de traditionelle spil, som også kan være underholdende, et stort udvalg. Du kan få brætspil med mange forskellige elementer, for eksempel spil, som er baseret på kort, på at slå med terninger, eller måske en kombination.

Brætspil for hele familien

De moderne brætspil er inddelt i kategorier. Der er meget strategiske spil, som egner sig mest til voksne spillere og måske også mere erfarne brætspillere. Men der er også et stort udvalg af spil for hele familien, hvor både store og små har mulighed for at have det sjovt. Det er ikke sådan, at de voksne sidder og keder sig, mens det er børnenes tur og omvendt. Det er altså en god mulighed for at være sammen på en anden måde, hvor computer, tablet og smartphone bliver lagt væk for en stund, og fokus er på spillet.

 

Disclaimer

Skriv et svar